Syndromi premenstrual (PMS)

Share on:
Post on Facebook Twitter
Add to your del.icio.us Digg this story

 Syndromi premenstrual (PMS) haset te një numër i madh femrash dhe shkalla e ankesave është shumë variable prej simptomave të lehta deri te gjendjet ku femra nuk mund të kryej aktivitetet e përditshme në ditët para menstruacioneve. Shkaqet e këtij sindromi nuk janë sqaruar plotësisht. Mendohet se çrregullimet hormonale kane një ndikim të madh. Stresi, ushqimi joadekuat, mosaktiviteti fizik ndikojnë në theksimin e simptomave.
Si terapi për këto çrregullime preferohen ushtrimet trupore, ushqyeshmëria adekuate si dhe eventualisht terapia medikamentoze (kontraceptivët oral). Antiflogjistikët siç është Diklofenak, është terapi e mirë simptomatike.


 - Për më shumë informacione ju lutem pyetni mjekët e DFK-së KLIKO KËTU >>