Oferte konsulte pa pagese (GRATIS)

Share on:
Post on Facebook Twitter
Add to your del.icio.us Digg this story
Oferte  konsulte pa pagese (GRATIS)

KLINIKA GJINEKOLOGJIKE GJERMANE (DFK) OFRON KONSULTE PA PAGESE (MENDIM I DYTE-SECOND OPINION-ZWEITE MEINUNG PER GJINEKOLOGJI DHE SEMUNDJE TE GJIRIT

Nese mjeku i juaj ju ka propozuar te operoheni ose ju ka caktuar terapi onkologjike dhe ju para se te merrni vendim perfundimtar se a eshte intervenimi i domosdoshem apo a eshte terapia e semundjeve malinje gjinekologjike dhe te gjirit adekuate, eshte mire te kerkoni mendimin e dyte te nje mjeku tjeter. Kjo praktike aplikohet ne vendet perendimore dhe ne Amerike (second opinion ose gjermanisht Zweite Meinung).


Eksperti i lemise ju ndihmon te merrni nje vendim te drejte.
Kur eshte fjala te operimet 2 ceshtje jane me rendesi:
1. A eshte operimi i propozuar i domosdoshem dhe (nese po)
2. A eshte forma e operimit te propozuar metoda me adekuate ( me moderne).


Ja ta marrim si shembull heqjen e mitres ( Hysterektomine) psh per shkak te myomeve:
Mitra nuk duhet kurrsesi te hiqet ( edhe nese kemi myom te madh mbi 10 cm) nese femra nuk ka perfunduar planifikin familjar. Po e theksojme sepse ne praktiken tone ketu ne Kosove kemi patur disa raste ku i eshte propozuar nje gje e tille femres ende te pamartuar ( rreth 30 vjecare). Ne keto raste operimi eshte i domosdoshem por forma e operimit ndryshon- duhet te hiqet myoma dhe te ruhet mitra.


Nese ka indikacion per heqje te mitres kjo mund te behet me laparoskopi , me hapje te abdomenit ( Laparotomi) ose permes vagines. Cila forme eshte me e mira ne rastin konkret gjithsesi nevojitet edhe mendimi i dyte.


E njeta gje vlen per kancerin e gjirit: a duhet te heqet tere gjiri ( mastektomi) apo duhet te ruhet gjiri.


E nje rendesie te vecante eshte edhe vendimi se a ka nevoje pacientja pas operimit nga semundjet malinje gjinekologjike dhe te gjirit te merr kemoterapi. Nese po cila terapi eshte me e mira apo me drejte eshte te themi cila terapi eshte me aktualja. Edhe per nje vendim kaq te rendesishem nevojitet konsulte ( mendim i dyte).


Nese dikush nga rrethi i juaj familjar apo shoqeror eshte para vendimit per tu operuar ose per te marre terapine e lartepermendur ne ju ofrojme konsulte pa pagese duke dhene mendimin tone me shkrim.

Mos hezitoni te na kontaktoni per termin ne tel 044 677 333 duke cekur se deshironi termin per konsulte ose mendim te dyte
.
Ju mirepresim- Për më shumë informacione ju lutem pyetni mjekët e DFK-së KLIKO KËTU >>